Accesul automatizat într-o casă inteligentă

Automatizarea locuinței este tehnologia viitorului prezentă deja în viețile noastre.
Cu fiecare device automatizat din casă faci un pas înainte spre confort, siguranță și un mod de viață eficient.

Accesul în casa inteligentă poate fi securizat prin diferite device-uri și tehnologii moderne. Echipa VIKI vine cu câteva propuneri și informații legate de modalitățile ce permit accesul rapid și sigur în locuință precum si facilitatea de a fi în permanență conectat cu ea.

Vorbeam și în alte postări anterioare despre interfoanele audio/video care oferă proprietarilor posibilitatea de a identifica persoanele care apeleaza postul exterior al interfonului și pe baza acestor informații să decidă dacă le permite sau nu accesul in casa sau curte. Aceste sisteme sunt ușor de instalat, așadar fie că ești acasă sau nu, poți gestiona ușor accesul în ea. O simplă apăsare de buton va trimite semnal audio/video către telefonul mobil, iar la fel după luarea deciziei de permitere acces, proprietarul poate trimite comanda direct din aplicație.

Proprietarii casei inteligente VIKI pot intra în locuință folosind yalele inteligente sau chiar terminale de acces dotate cu tehnologie care utilizează date biometrice.

Yalele inteligente sunt încuietori monitorizate cu un nivel ridicat de securitate, 3 bolturi de blocare motorizate și 2 soluții de acces: card RFID și cod PIN. Caracteristicile inovative cum ar fi alarmele, codul fals, închiderea automată și caracteristica de integrare oferă confort și cresc sentimentul de securitate.

Biometria reprezintă deja o mare parte din viața noastră de zi cu zi și oferă simplitate și securitate. Scanerele cu amprentă sunt utilizate în smartphone-uri, pentru metodele de plată prin amprentă dar în ultimii ani și pentru accesul in locuinta. Terminalul de control acces cu amprentă poate înregistra câteva zeci de amprente, așadar accesul mai multor useri în locuință este facil (personal de curățenie, familie, etc.). Pot fi setate mai multe amprente pentru fiecare persoană. Nu mai trebuie să vă faceți griji legate de cardurile și cheile pierdute sau furate, codurile sau parolele uitate.

Cu siguranță cel mai puternic avantaj al utilizării tehnologiei biometrice este că oferă securitate sporită datorită faptului că amprentele setate sunt unice si reprezintă o caracteristică irepetabilă odată instalate, costurile asociate cu mentenanța acestor sisteme sunt minime.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary