Funcţia de securitate, integrată nativ în casa inteligentă: vezi cum sună alarma de efracţie VIKI! [VIDEO]

Casa inteligentă VIKI asigură protecţia bunurilor printr-o funcţie integrată nativ, iar în caz de alarmă toţi membrii familiei sunt notificaţi pe telefonul mobil.

Este important de ştiut că aceiaşi senzori care asigură reglarea luminilor, sau măsurarea temperaturii şi a umidităţii, asigură şi funcţia de monitorizare a mişcării în casă. Astfel, nu este necesar să investim în mai multe sisteme diferite (încălzire, răcire, umidificare, securitate), care vin fiecare cu setul lor de senzori specifici, controller dedicat şi sistem de comunicaţie cu oamenii din casă separat.

VIKI utilizează un singur senzor, ce are capacităţi şi funcţii multiple, un singur element de analiză (computerul casei) şi elemente de avertizare moderne şi gata integrate în designul casei, în cazul de faţă TV-ul şi sistemul de sunet al casei. Toate aceste lucruri duc la o scădere substanţială a costurilor sistemului, faţă de cazul în care fiecare facilitate a casei ar fi asigurată de un sistem dedicat.

Un alt aspect diferit la VIKI, faţă de alte case “inteligente”, este modalitatea în care este comunicat mesajul de avertizare, în caz de efracţie. Nu este vorba despre o sirenă clasică, ce face doar gălăgie, ci s-a implementat un mesaj redat automat pe televizorul şi/sau sunetul ambiental din casă. Dacă sunt mai multe camere în casă care au multimedia VIKI, mesajul se redă peste tot.

Mesajul de avertizare a fost conceput special pentru VIKI de un psiholog, care a furnizat informaţii valoroase în legătură cu modul în care trebuie comunicat acesta, felul în care este rostit, astfel încât efectul de descurajare al efracţiei să fie maxim.

VIKI este singurul sistem de casă inteligentă care are integrată nativ o funcţie de securitate şi protecţie activă a casei, chiar dacă lăsăm animalul de companie în interiorul imobilului. În funcţie de opţiunea care este selectată de utilizator (secunda ”20 din clip), casa activează la plecarea utilizatorului toţi senzorii din casă, sau doar cei de perimetru (uşi/geamuri deschise).

Vedeţi în clipul de mai jos cum, odată cu plecarea oamenilor din casă şi armarea locaţiei, toţi consumatorii sunt opriţi; casa intră într-un regim de conservare a energiei, fără ca utilizatorul să fie nevoit să stingă luminile, să oprească TV/Amplificator, ori sistemul de încălzire/răcire la plecare.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary