Nu doar o casă inteligentă, un stil de viaţă

VIKI, casa “viitorului” locuieşte la Cluj şi VIKI, majordomul casei inteligente sunt două dintre apariţiile media ale proiectului nostru de săptămâna aceasta.

VIKI ne confirmă pe zi ce trece, că da se poate. Am pornit cu o idee care părea desprinsă dintr-un film SF şi cu scopul de a aduce viitorul acasă sub forma unei soluţii inteligente, dar şi “prietenoase” cu userul. Simplu de utilizat, intuitivă, cu un “simţ de observatie” extraordinar oferit de multitudinea de senzori instalaţi în fiecare cameră, VIKI oferă obiectelor conectate prin ea inteligenţa necesară imitării comportamentului uman. Este un produs unic, care nu doar controlează echipamentele din casa cu telefonul mobil sau tableta, este capabilă să înveţe şi să reproducă comportamentul uman vis-a-vis de aceste echipamente electronice.

Noi, echipa VIKI vrem ca soluţia noastră să devină un stil de viaţă, departe de a fi doar o soluţie tehnică care deschide şi închide uşi sau un număr mare de device-uri montante peste tot prin casă şi care pot afecta câteodată priveliştea. Ne dorim ca întreaga familie să o “adopte” pe VIKI, fie că e vorba de soţie, copii şi chiar şi animale de companie pentru care am dezvoltat o funcţie specială.

Mai mult acum poţi să îţi iei preferinţele memorate de VIKI acasă şi atunci când eşti la birou sau pleci în vacanţă. Setări privind temperatura, scenarii de lumini sau muzică, vor fi automat transferate în noua locaţie, fie că este vorba de un hotel sau o casă de vacanţa, prin funcţia Mnemoniq. Condiţia este ca peste tot să existe instalat sistemul VIKI.

Şi pentru că imaginile spun mai mult decât o mie de cuvinte, vă prezentăm interviul acordat pentru ştirile Antena 1:viki a1

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary