Pregătirea pentru vară – automatizarea grădinii

Deja zărim primii muguri, vestitori ai primăveri, așadar putem să începem pregătirea casei, respectiv a spațiului verde pentru vară. Serile devin mai calde și mai lungi, este timpul să reînviem grădina din balcon sau din jurul casei, unde să ne retragem pentru relaxare.

Despre peretele verde din interior și provocările lui vă povesteam aici. În ceea ce privește spațiul verde din exterior, lucrurile nu stau cu mult diferit, însă echipa VIKI a scos în evidență câteva aspecte.

viki-irigatii-casainteligenta

Deși nu este o cerință, plantele veșnic verzi sunt de obicei preferate atât pentru pereții interiori, cât și pentru cei exteriori datorită longevității și aspectului lor. Prin definiție, plantele veșnic verzi trebuie să-și păstreze frunzele pe tot parcursul anului. Bineînțeles, acest lucru limitează selecția plantelor disponibile. Plantele utilizate în general pentru exterior trebuie să tolereze schimbări majore de temperatură, deoarece umiditatea variază și acest lucru poate provoca probleme dacă nu este luat în considerare.

Pentru ca o zonă verde să funcționeze așa cum ar trebui, toate mecanismele sale trebuie să funcționeze corect. În plus față de alegerea plantelor potrivite, instalarea sistemelor de irigații și crearea unor medii propice de creștere, este necesară întreținerea regulată a lor pentru a vă asigura că totul se desfășoară fără probleme și fără efort.

Pentru o îngrijire atentă a plantelor, ai nevoie de mai multe date legate de lumină, umiditate și temperatură. Aceste informații sunt trimise de diferiți senzori către aplicația VIKI, care poate lua apoi decizii legate de cel mai potrivit program de irigare.

viki-umiditate-temperatura

Față de un perete verde de interior, spațiul verde din exterior nu mai are nevoie de lumină „forțată”, fotosinteza plantelor fiind realizată de lumina naturală. Așadar un factor important rămâne gestionarea corectă a sistemului de irigare prin programe prestabilite.

Sistemele de irigare sunt în mod tipic fie sisteme recirculate, fie sisteme directe. Un sistem de recirculare va colecta apa, apoi o va pompa și o va distribui dintr-un rezervor încorporat. Rezervorul poate fi umplut manual sau conectat la alimentarea cu apă a unei clădiri. În timp ce sistemele de recirculare colectează excesul de apă pentru reutilizare, sistemele directe trimit excesul de apă într-un canal de scurgere.

Grădinile și gazonul pot beneficia de același plan de irigare programată, fie că locuitorii sunt acasă, la muncă sau în vacanță, prin aplicația VIKI pot controla și gestiona condițiile propriei grădini.

Spațiile verzi inteligente și active facilitează menținerea optimă a factorilor menționați mai sus pentru a vă asigura că plantele au cele mai bune condiții de viață posibile.

Pentru implementarea și controlul acestui modul din automatizarea unei case, ai nevoie de:

  • aplicația VIKI
  • kit irigații
  • senzor extern de temperatură și de lumină, senzor de umiditate a aerului
  • actuatoare pentru pompele de irigații și rezervorul de apă
  • rezervor de apă
  • pompe
  • Ţi-a plăcut acest articol?
     
    Summary