VIKI – economie de energie, confort fără compromis

 

Cu evoluția rapidă a tehnologiei, conceptul de economie energetică în cadrul caselor inteligente a devenit tot mai prezent și mai important în viețile noastre. În acest articol, ne vom concentra pe modul în care casa inteligentă VIKI, aduce economie energetică și confort fără compromis.

Odată cu integrarea tot mai avansată a senzorilor de mișcare și a algoritmilor de învățare automată, VIKI poate anticipa și răspunde nevoilor noastre energetice într-un mod eficient și inteligent. Unul dintre aspectele remarcabile ale acestei tehnologii este capacitatea sa de a învăța obiceiurile noastre de utilizare a locuinței și de a ajusta automat sistemele de iluminat și încălzire pentru a maximiza eficiența energetică, fără a compromite confortul nostru.

Imaginați-vă că reveniți acasă după o zi lungă de muncă. În loc să găsiți o casă rece și întunecată, VIKI a anticipat deja sosirea dumneavoastră și a pregătit o ambianță caldă și plăcută, cu luminile potrivite aprinse și temperatura ajustată în mod corespunzător.
Sau răcoare plăcută în zilele toride de vară fără să încarce factura de curent. VIKI știe să combine folosirea eficientă a sistemelor de umbrire cu ventilația, doar atunci când e necesar.
Nu doar că economisiți energie electrică, dar vă bucurați și de confortul imediat al unui cămin primitor.

Pe lângă capacitatea sa de a răspunde la prezența sau absența noastră în casă, VIKI poate optimiza și funcționarea dispozitivelor electrice și electrocasnice pentru a minimiza consumul de energie în timpul utilizării. De exemplu, poate programa mașina de spălat sau mașina de uscat rufe să funcționeze în orele în care tarifele sunt mai mici, sau când panourile solare funcționează la capacitate maximă și să ajusteze automat setările frigiderului pentru a menține consumul de energie la un nivel optim.

Aceste funcționalități nu doar că ne ajută să economisim bani pe facturile de utilități, dar ne permit și să contribuim la reducerea amprentei noastre de carbon asupra mediului.

Cu VIKI, nu doar că economisim energie și bani, dar ne bucurăm și de un nivel ridicat de confort și eficiență în gestionarea locuinței noastre. Este un pas important către un viitor mai sustenabil și mai confortabil pentru toți.
Vrei să setezi casa ta VIKI ?
Accesează configuratorul

Te-ai blocat în proiectarea casei tale inteligente?

 

E momentul să folosești Configuratorul VIKI.

E ușor și intuitiv de folosit și-ți configurează automatizarea casei în timp real.
Hai să vedem cum!

Interfețe ușor de folosit? Sigur Da!

Știm cu toții că tehnologia poate fi uneori intimidantă, dar configuratorul VIKI e aici să schimbe jocul. Cu interfețele sale prietenoase, e ca și cum ai avea un prieten care îți explică pas cu pas ce să faci. Nu trebuie să fii expert în tehnologie; configuratorul VIKI te ia de mână și îți arată drumul. E ca și cum ai juca un joc – unul în care rezultatul final e casa ta visată!

Cum stă treaba cu banii?
Nimeni nu își dorește surprize neplăcute când vine vorba de bugete, așa că e important să știi costurile pentru fiecare element în timp real. Îți poți alege dotările, poți schimba opțiunile și configuratorul VIKI îți arată imediat cum fiecare alegere influențează costul final. Configuratorul VIKI te ajută să îți ajustezi planurile fără să depășești limita de cheltuieli.

Vrei să cumperi smart, nu complicat
Alegerea tehnologiei pentru casa ta inteligentă poate fi uneori copleșitoare. Dar ca să alegi soluția potrivită, configuratorul VIKI îți permite să compari diferite opțiuni – de la cabluri la sisteme wireless – astfel încât să poți decide ce e mai bine pentru tine. Este ca și cum ai face cumpărături cu un expert în tehnologie alături de tine.

Oferte și rapoarte? Imediat!
Când ești gata să iei o decizie, VIKI îți oferă oferta pe loc. Plus, primești rapoarte detaliate și transparente, așa că știi exact ce primești pentru banii tăi. Informație clară, fără termeni complicați sau detalii ascunse.

Ca sa fie și mai simplu, ai aici un tutorial de utilizare pentru configurator.

Configuratorul VIKI îți ușurează calea spre a avea casa inteligentă pe care ți-o dorești. Îți oferă controlul, claritatea și confortul de a lua cele mai bune decizii pentru căminul tău.

Împreună cu VIKI, ești mai aproape ca niciodată de casa viitorului tău!

Încearcă configuratorul VIKI

Primăvara cu VIKI

 

În articolul de astăzi, explorăm cum sistemul inteligent VIKI poate transforma casele noastre în primăvară, aducând inovații care să se alinieze cu nevoile noastre dinamice și să ne pregătească pentru sezonul cald.

Îmbrățișează lumina și căldura prin automatizare inteligentă

Primăvara, cu mai multă lumină naturală și temperaturi în creștere, este momentul ideal pentru a ne reconfigura sistemele de automatizare a iluminatului și climatizării. VIKI poate ajusta automat jaluzelele sau draperiile pentru a maximiza intrarea luminii naturale, reducând astfel necesitatea iluminatului artificial și contribuind la economisirea energiei. De asemenea, sistemul poate gestiona eficient climatizarea, asigurând o temperatură optimă în casă, fără a irosi resurse.

Grădina Inteligentă: Un nou început

Grădina este un spațiu care prinde viață în primăvară, iar VIKI ne poate ajuta să avem grijă de ea într-un mod eficient. Prin integrarea senzorilor de umiditate și a sistemelor de irigații inteligente, VIKI poate asigura că plantele primesc exact cantitatea de apă de care au nevoie, economisind apă și promovând o creștere sănătoasă a plantelor.

Siguranță și confort

Securitatea este esențială, indiferent de sezon. VIKI poate ajusta automat sistemele de securitate în funcție de rutina zilnică, asigurând că locuința este protejată în timp ce familia se bucură de activități în aer liber. De asemenea, poate crea scenarii de iluminare care să simuleze prezența în casă, descurajând potențialii intruși.

Primăvara aduce noi posibilități de a ne îmbunătăți și de a personaliza casele inteligente pentru a se potrivi perfect cu stilul nostru de viață dinamic. VIKI, cu tehnologia sa avansată, este gata să ne întâmpine nevoile, oferind soluții personalizate care să ne facă viața mai confortabilă, mai sigură și mai sustenabilă.

Este timpul să îmbrățișăm schimbarea și să lăsăm inovația să ne ghideze spre un sezon plin de promisiuni și reînnoire.
Configurează casa ta inteligentă aici: 🏡

SHOWROOM VIKIKNOWS câștigătorul PREMIULUI DE INOVATIE

 

Showroomul VIKI a obținut premiul I la categoria inovație din cadrul Evenimentului Premiile KNX ROMANIA 2023!

În ce constă showroomul WIKIKNOWS?

Este un proiect inovator care redefinește conceptul de casă inteligentă, VIKIKNOWS.

Acest proiect unic integrează armonios tehnologia KNX, Z-Wave și Inteligența Artificială, demonstrând o abilitate extraordinară de a unifica sisteme de automatizare aparent incompatibile.
Obiectivul principal al VIKIKNOWS este de a evidenția flexibilitatea și eficiența în utilizarea tehnologiilor de automatizare, facilitând o interfață fluidă între diverse echipamente. Mai mult decât atât, acesta oferă posibilitatea de a testa și compara performanțele diferitelor echipamente, totul susținut de un algoritm avansat de machine learning ce învață și imită comportamentul uman.
În cadrul acestui proiect am folosit tehnologia KNX și Z-Wave. Fundamentul comunicării este reprezentat de Wi-Fi/Ethernet, asigurând o interacțiune rapidă și sigură pentru diverse dispozitive ca tablete, smartphone-uri și comenzi vocale.
Beneficiile VIKIKNOWS sunt multiple și remarcabile:

1. Flexibilitate: Prin capacitatea sa de a integra tehnologii diverse, VIKIKNOWS oferă un sistem personalizabil și extensibil.

2. Ușurință în utilizare: Cu o interfață intuitivă și automatizări inteligente, acest sistem este accesibil și eficient pentru orice utilizator.

3. Eficiență energetică: Monitorizarea și ajustarea automată a sistemelor de încălzire, iluminat și multimedia contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie.

Proiectul a implementat automatizări avansate pentru controlul luminilor, climei, multimedia, comenzi vocale, acces și securitate într-un spațiu de birouri, utilizând tehnologiile KNX și Z-Wave fără interfațare directă. Această funcție de coabitare între tehnologii este asigurată exclusiv la nivelul software-ului de comandă VIKIKNOWS, care gestionează doi controlleri dedicați, unul pentru KNX și unul pentru Z-Wave. În jumătate din spațiul implementat, nu s-a instalat aparataj de perete, toate funcțiile de control fiind preluate de Inteligența Artificială VIKI, care învață comportamentul utilizatorilor și ia decizii automatizate.

VIKIKNOWS nu este doar un produs, ci reprezintă un pas înainte în evoluția caselor inteligente, deschizând calea pentru un viitor în care clădirile nu doar răspund nevoilor noastre, ci le anticipează activ. Integrarea cu tehnologiile KNX, Z-Wave, DALI, MyHome Legrand și Wi-Fi, alături de un algoritm AI robust, demonstrează un progres semnificativ în domeniul automatizărilor inteligente.
Configurează casa ta inteligentă ➡️ aici.

Noul configurator VIKI

 

🚀Am lansat noul CONFIGURATOR VIKI 🚀

Cu un design inovator și interfețe grafice intuitive, noul configurator VIKI este un adevărat game-changer pentru oricine visează la o locuință automatizată.

Ce Este Configuratorul VIKI?

Este o platformă digitală care îți permite să-ți proiectezi casa inteligentă pas cu pas. Te conduce prin fiecare cameră și îți oferă libertatea de a selecta device-uri și tehnologii de automatizare, creând astfel un spațiu personalizat care se aliniază perfect nevoilor tale.
Cum Funcționează?
E simplu! Începi prin a defini structura clădirii, apoi treci prin fiecare încăpere, alegând tehnologiile de automatizare pe care le dorești. Configuratorul VIKI este atât de intuitiv încât oricine, începător sau specialist, poate proiecta cu ușurință facilitățile casei inteligente.
Calcul Real-Time al Costurilor:
Unul dintre cele mai importante aspecte ale Configuratorului VIKI este capacitatea sa de a calcula costurile în timp real. Pe măsură ce adaugi sau modifici opțiuni, poți vedea imediat impactul fiecărei alegeri asupra bugetului tău, permițându-ți să iei decizii informate și să-ți optimizezi investiția.

Poti vedea aici: casa VIKI-prezentare configurator un tutorial detaliat pentru utilizarea configuratorului VIKI.

Beneficiile Configuratorului VIKI:
✔️Are interfețe grafice intuitive: Poți proiecta și configura ușor facilitățile casei tale inteligente, indiferent dacă ești specialist sau începător,
✔️Calcul real-Time al costurilor: Oferă estimări imediate ale costurilor proiectului în funcție de alegerile tale.
✔️Poți compara costurile pentru diferite tehnologii (cablu sau wireless), aplicabile pentru proiectul tău și-ți poti optimiza bugetul.
✔️Primești oferta pe loc
✔️Ai rapoarte detaliate și transparente: Găsești informații detaliate despre echipamente, costuri și implementare și poti alege în cunoștință de cauză, varianta potrivită pentru calitatea pe care o dorești, în funcție de bugetul pe care poți să-l aloci.

Configuratorul VIKI nu este doar un instrument, ci un partener în proiectarea casei tale inteligente.

Accesează acum Configuratorul VIKI!

Călătorie în Trecutul Fascinant al Caselor Inteligente: De la Simplă Automatizare la VIKI – casa inteligentă care-ți învață obiceiurile, dotată cu AI

 

În lumea tehnologică de astăzi, este ușor să ne luăm de-a gata conveniențele oferite de casele inteligente. Dar ați avut vreodată curiozitatea de a descoperi originea acestor inovații? Să aruncăm o privire asupra istoriei impresionante a caselor automatizate și a evoluției lor către ceea ce numim astăzi „case inteligente”.

Anii ’60 și ’70: Primele Pași în Automatizare
Deși ne-am putea imagina că conceptul de casă automatizată este recent, rădăcinile sale se întind până la mijlocul secolului 20. Sistemul “X10”, introdus în această perioadă, a folosit linii electrice standard pentru a comunica cu aparatele electrice din casă – un pas semnificativ pentru acele vremuri.

Anii ’80: Apariția PC-urilor
Cu microcomputerele, sau altfel spus computerele personale PC, a devenit posibil să programăm dispozitivele să efectueze sarcini la ore specifice. A fost o eră în care fantezia începea să devină realitate în multe case.

Anii ’90 și 2000: Era Internetului
Era internetului a schimbat jocul complet. Dispozitivele au început să se conecteze între ele prin rețele fără fir, permițând o comunicare fără precedent. “Internetul lucrurilor” nu era doar un termen de modă, ci o realitate în creștere.

Anii 2010: Apar Asistenții Virtuali
Smartphone-urile și tabletele au revoluționat complet casa modernă. Asistenții virtuali, precum Siri, Alexa și Google Assistant, ne-au oferit posibilitatea de a controla aproape fiecare aspect al casei noastre cu vocea noastră. Era un moment în care casa devenea, cu adevărat, „inteligentă”.

Prezentul și Viitorul cu VIKI

Astăzi, casele inteligente nu se mai limitează doar la conveniență. Se axează și pe eficiență energetică, siguranță, securitate și conectivitate la scară largă. Cu tehnologii avansate și AI, casele noastre acum învață și se adaptează la stilul nostru de viață, oferind o experiență personalizată.

În încheiere, este evident că am parcurs un drum lung în evoluția caselor inteligente. De la întrerupătoarele programabile inițiale la rețele extinse de dispozitive conectate, progresul ne-a arătat potențialul nelimitat al tehnologiei.
Folosind acest potențial, VIKI vă arată că există un viitor unde casa dvs. nu este doar inteligentă, ci un partener în viața de zi cu zi.
Configurează casa ta VIKI aici: 🏠

Cum ne pregătim de sezonul rece cu VIKI

 

Chiar dacă afară temperaturile sunt caniculare, toamna, sezonul rece se apropie cu pași repezi.

Este momentul ideal să aflăm cum putem să ne pregătim pentru zilele reci cu VIKI.

VIKI îmbunătățește eficiența energetică și ne ajută să economisim fără a sacrifica confortul.
Unul dintre cele mai inovatoare aspecte ale sistemului VIKI este capacitatea sa de a gestiona centrala termică și circuitele de încălzire în fiecare cameră într-un mod inteligent și personalizat. Este programată să funcționeze astfel încât să asigure temperatura dorită de fiecare locuitor al casei, fără a risipi energie în mod inutil.

Cum funcționează acest lucru?
Sistemul ia în considerare inerția termică a fiecărei încăperi din casă pentru a calcula cât timp trebuie să funcționeze centrala termică și încălzirea astfel încât să ajungem la temperatura dorită în momentul în care revenim acasă. De exemplu, dacă ne întoarcem seara, VIKI nu va urma un program fix, ci va calcula în mod optim timpul necesar pentru a atinge temperatura dorită în momentul sosirii noastre.

Un alt aspect ingenios al sistemului VIKI este capacitatea sa de a învăța din istoricul nostru și de a se adapta obiceiurilor noastre. Folosind istoricul zilei respective a săptămânii, VIKI poate anticipa ora la care ne întoarcem acasă prin monitorizarea prezenței telefonului nostru mobil în rețeaua casei. Dacă, să zicem, în ultimele săptămâni, ne-am întors acasă într-o zi de marți la ora 17:00, VIKI va fi pregătită să asigure temperatura dorită la acea oră în marțea următoare.
Iar dacă preferințele noastre se schimbă, VIKI se adaptează. Ne trimite o notificare pe telefon cu câteva ore înainte de ora estimată pentru a confirma sau ajusta planurile noastre. Dacă răspundem la notificare și confirmăm ora de întoarcere, VIKI va calcula automat cât timp este necesar pentru a atinge temperatura dorită și va activa încălzirea la momentul potrivit.
Dacă nu răspundem la notificare, VIKI va continua să ne aștepte cu temperatura dorită la ora estimată.

Pentru perioadele mai lungi în care plecăm în weekend sau în vacanță, VIKI se adaptează și aici. În momentul în care armăm casa pentru a economisi energie, sistemul colectează date despre ziua estimată a întoarcerii noastre, asigurându-se că economia de energie este maximizată.

Cu ajutorul sistemului de casă inteligentă VIKI, suntem pregătiți să facem față sezonului rece cu confort și economii semnificative.
Configurează casa ta VIKI aici: 🏡

Lasă-te ghidat de tehnologie și bucură-te de fiecare moment petrecut într-o casă care se adaptează nevoilor tale!

4 utilizări ale sistemului de umbrire în casa inteligentă VIKI

 

1. Asigurarea confortului termic.

Instalarea unui sistem de umbrire, fie că e vorba de jaluzele exterioare sau rulouri este important pentru a asigura confortul termic al casei fără a supraîncărca factura de curent.
Chiar și în zilele caniculare, când te întorci seara acasă, vei găsi o temperatură cât mai apropiată de cea pe care o dorești, datorită inteligenței artificiale VIKI și utilizării eficiente a resurselor disponibile în casă.
Un sistem de umbrire adecvat joacă un rol esențial în menținerea confortului în timpul verii și în economisirea energiei utilizate pentru aerul condiționat. De asemenea în timpul iernii sistemul de umbrire asigură o izolare suplimentară a casei.

2. Protejarea de fenomene meteo extreme.

Tot cu ajutorul sistemului de umbrire instalat, VIKI va proteja casa de vânt, furtuni sau alte fenomene extreme chiar și atunci când ai uitat un geam deschis și ai plecat de acasă.
Casa VIKI este conectată la o stație meteo iar în cazul apariției unor fenomene extreme va coborî jaluzelele sau rulourile pentru protecție suplimentară.

3. Protecția solară.

Serverul casei VIKI gestionează sistemul de umbrire pentru a proteja locuința de supraîncălzire, menținând temperatura optimă pe parcursul zilei. Sistemul detectează și poziția soarelui pe cer pentru a lua deciziile corecte de umbrire în funcție de necesitate. Utilizând informații de la stația meteo și coordonatele geodezice ale ferestrelor, VIKI calculează când este necesară umbrirea și când nu, pentru a asigura confortul maxim în interior.

4. Securitate

Un alt rol important al sistemului de umbrire este asigurarea securității. Jaluzelele sau rulourile exterioare asigură o protecție suplimentară împotriva răufăcătorilor.
În plus și atunci când suntem plecați la munca sau în vacanță sistemul de umbrire funcționează. VIKI va ridica jaluzelele dimineața, le va coborî seara sau atunci când temperaturile sau fenomenele meteo o impun, creând astfel imaginea unei case în care proprietarii sunt prezenți.
Protecția la vânt, confortul termic, protecția solară și securitatea sunt cele patru funcții importante asigurate de sistemul de umbrire în proiectul VIKI.
Aceste funcții pot fi ordonate de către utilizator, în funcție de necesitățile și preferințele specifice.
De exemplu, când ești acasă, confortul termic poate fi pe primul loc, iar când pleci la muncă sau în vacanță, securitatea devine elementul principal.
Transformă-ți casa într-o locuință inteligentă asistată de VIKI și beneficiază de toate avantajele umbrii inteligente în zilele de vară!
Vezi detalii despre prețul VIKI aici: 🏡

Cum asigură Viki securitatea casei?

 

De obicei când securitatea casei este asigurată prin automatizare asistată de inteligență artificială (AI), încep să apară întrebări privind accesarea acesteia de către hackeri.

În cazul Viki avem mai multe niveluri pentru protecție:

✅ Protecție asigurată prin rețeaua casei.
– Ca să comanzi un echipament din casă, trebuie să intri, în prima etapa, în rețeaua casei. Să știi userul și parola de la router. O parolă puternică și un user diferențiat, va necesita o muncă îndelungată din partea rău-voitorilor pentru accesarea rețelei casei
✅ Protecție asigurată prin sistemul de automatizare al casei.
– Ca să poți da comenzi, mai departe, trebuie să știi userul și parola pentru sistemul de automatizare al casei. Ca și în cazul rețelei casei, un user și o parolă puternică va fi greu de trecut.
✅ Casa acceptă doar deviceurile instalate de noi, atunci când instalăm Viki.
Atunci când îți instalezi Viki, setezi deviceurile care vor controla casa, prin ID-urile unice ale acestora. Dacă alegi să controlezi casa cu un telefon, să spunem, casa va recunoaște ID-ul acestuia și va accepta doar comenzile venite de la acel ID.

Practic sunt 3 nivele de securitate, comparabil cu securitatea sistemelor bancare.

Iar ca un plus, putem seta VIKI pentru modul de vacanță (ce va face Viki atunci când suntem plecați în vacanță) să ridice jaluzelele și să aprindă luminile în așa fel încât cineva care dorește să intre fraudulos în casă, să vadă activitate și să creadă că proprietarii sunt prezenți.
Te poți baza pe Viki pentru securitatea casei tale!
Află mai multe aici: 🏠

Cum se implementează VIKI într-o casă gata construită și finisată (studiu de caz)

 

Se poate instala sistemul VIKI într-o casă gata construită și mobilată, unde proprietarii s-au mutat deja, fără ca ei să capete dureri de cap cauzate de pereți sparți și modificări majore? Și, mai ales, se poate implementa cât mai rapid? Să zicem, în mai puțin de o săptămână?

Răspunsul este DA, la ambele întrebări. Continue reading “Cum se implementează VIKI într-o casă gata construită și finisată (studiu de caz)” »