Casa inteligentă VIKI a primit Marele Premiu şi Medalia de Aur la Pro Invent 2017!

VIKI (“Sistemul pentru adaptarea inteligentă a ambientului la nevoile utilizatorilor”) a câştigat Marele Premiu al Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii “Pro Invent” 2017, precum şi Diploma de Excelenţă cu Medalia de aur. Evenimentul a fost organizat în perioada 22 – 24 martie 2017 de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Cercetării şi Inovării.

Dezvoltat printr-un efort comun al firmelor clujene QSound SOFT şi Napoca Software, VIKI este un produs cu adevărat inovativ, revoluţionând lumea domoticii şi a caselor inteligente.

Echipa VIKI mulţumeşte juriului pentru încurajarea şi evidenţierea unui proiect care nu vine din mediul universitar, ci din mediul privat, acordând cea mai înaltă distincţie a salonului Pro Invent primului sistem  destinat automatizării locuinţei din lume dotat cu inteligenţă artificială. Echipat cu senzori de mişcare, temperatură, umiditate sau intensitate luminoasă şi bazat pe algoritmi speciali de învăţare şi imitare a comportamentului uman, sistemul învaţă, memorează şi se adaptează permanent la preferinţele utilizatorilor legate de luminile din casă, multimedia, clima, lifestyle şi multe altele.

viki echipa premiu pro invent 2017

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary