Faceţi cunoştinţă cu VIKI!

I-am dedicat ultimii doi ani, timp în care am investit idei, resurse, creativitate, dar şi pasiune. Acum ne-am hotărât că ar fi timpul să vă cunoaşteţi: vikiknows.com

Virtual Interactive Kinetic Intelligence, IoT, Ubiquitous Home, cam aşa s-ar prezenta VIKI, însă, dacă lăsăm modestia deoparte, vă putem spune că VIKI este mai mult, este un sistem de automatizare a locuinţei dotat cu inteligenţă artificială, primul de acest gen produs în România. Fără telecomenzi, fără butoane sau echipamente dedicate de control, VIKI reacţionează la simpla ta prezenţă.

VIKI Knows! Dacă vă întrebaţi şi ce anume ştie, răspunsul este unul simplu: tot ceea ce o învăţaţi, tot ceea ce vă place să faceţi când sunteţi acasă şi implică interacţiunea cu un aparat electric. Dotat cu senzori de mişcare, temperatură, umiditate sau intensitate luminoasă şi bazat pe nişte algoritmi speciali de învăţare, sistemul memorează preferinţele voastre legate de luminile din casă, multimedia, clima, lifestyle şi multe altele pe care le puteţi descoperi vizualizând prezentarea video:

Pregătiţi să o luaţi acasă? Trebuie să vă spunem că VIKI este momentan la stadiul de prototip, dar peste câteva luni va fi gata să devină un membru virtual al oricărei familii care îşi doreşte o casă a viitorului, cu adevărat inteligentă şi economică. Aşadar, 2016 va fi cu siguranţă anul în care o puteţi lua pe VIKI în casa voastră.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary