Cum influențează jaluzelele/rulourile locuința ta

Protejarea ferestrelor a fost dintotdeauna considerată necesară pentru locuințe, având scop de umbrire, design sau securitate. De la obloanele de lemn, la jaluzele automatizate, consumatorii și-au adaptat nevoile conform evoluției iminente a societății și tehnologiei.
În prezent, casele automatizate încorporează acest aspect, de umbrire a locuinței prin instalarea de jaluzele/rulouri exterioare, cu posibilitatea de a fi activate și programate ușor. Echipa VIKI a identificat câteva caracteristici importante și beneficii pentru instalarea unor astfel de jaluzele. Veți afla cum controlează VIKI activitatea jaluzelelor exterioare în timpul unei zile și cum reacționează în diferite scenarii, cum ar fi Good morning mode, Sleep mode, Cinema mode dar și coborârea lor atunci când intensitatea razelor solare este crescută.

Protecție și izolație termică
Principalul motiv pentru care majoritatea persoanelor își instalează jaluzele/rulourile exterioare este protecția oferită atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară.
Pe parcursul unei zile de vară, când proprietarul este la birou, în funcție de intensitatea razelor de lumină percepute de senzori, jaluzelele vor coborî pentru a proteja casa de temperaturi ridicate. În schimp, noaptea pe timp de iarnă, rulourile se coboară pentru a menține o temperatură constantă în interior, astfel încât sistemul de încălzire cu termostat să pornească mai rar.

Când ajungi acasă, jaluzele vor fi ridicate pentru a permite luminii să intre iar casa VIKI te va aștepta cu temperatura perfectă pentru confortul tău.

Un alt posibil scenariu este acela pe timp de furtună de vară, când geamurile au rămas deschise, pentru a-ți proteja locuința, pe baza datelor venite de la giuretă (senzorul de vânt), VIKI va lăsa automat jaluzelele jos. Astfel nu va intra apă în casă și nu se vor trânti geamuri.

Confort și intimitate
La activarea scenariului Good morning mode, VIKI va ridica automat jaluzelele pentru a permite soarelui să intre în încăpere.

Seara, la activarea scenariului Sleep mode, VIKI va lăsa jaluzelele pentru a oferi intimitate pe timp de noapte.

Pentru weekend-urile în care vrei să te relaxezi la domiciliu, la activarea modului Cinema, VIKI va lăsa automat jaluzelele în camera multimedia pentru a crea atmosfera perfectă de vizionare a filmelor preferate.

Securitate și prevenire
Pătrunderea prin efracție în case este o întâmplare ocazională, însă accesul infractorilor pe fereastră este facil fără existența jaluzelelor. Cea mai bună metodă de prevenție a acestor infracțiuni este, bineînțeles să nu lași ușile sau ferestrele deschise pe timpul nopții sau când ești plecat de acasă.
Însă pentru o siguranță sporită, vei putea seta casa VIKI să coboare jaluzelele în lipsa ta. Acestea au funcția de prevenire a deschiderii atunci când sunt coborâte, împiedicând astfel deschiderea forţată și pătrunderea prin efracție.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary