10 momente memorabile cu VIKI

Funcționalitatea de bază a unui sistem de automatizare a locuinței este, cu siguranță, posibilitatea grupării nevoilor utilizatorului în ceea ce VIKI numește Scenarii și moduri de management al ambientului casei.

Activate de inteligența artificială, vocal, din smartphone sau tabletă, scenariile și modurile VIKI ajută la sporirea confortului tău în momentele în care dorești să uiți de grijile cotidiene și optimizarea consumului de energie din casa ta. Să-ți dăm câteva exemple:

Scenariul ”Bine ai venit acasă!”
Pregătește casa cu temperatura perfectă și luminile arhitecturale potrivite pentru întoarcerea ta, dacă o anunți când pornești de la birou, de la munte sau din vacanță.

Scenariul ”Plecați”
Pleci dimineața relaxat spre birou fără să te întrebi dacă ai oprit sau nu căldura, dacă ai stins becurile, televizorul, ai coborât jaluzelele, ai oprit electrocasnicele, ai lăsat sau nu geamuri deschise…. Odată ce VIKI observă faptul că toată lumea a plecat de acasă, va activa automat scenariul Plecați, oprind luminile, multimedia și clima, păstrând totuși pentru următoarele 8 sau 10 ore o temperatură medie de 15-18 grade.

Scenariul ”Vacanța”
Dacă timp de 48 -72 de ore nu se mai înregistrează activitate în casă, VIKI trece automat în scenariul de vacanță, în care va menține o temperatură minimă, necesară susținerii vieții plantelor din locuință.

Modul ”Standby”
În încăperile casei, dacă timp de 2 ore (setabil) nu se mai înregistrează activitate, se va opri climatizarea (AC sau încălzire) și orice consumator electric inutil, menținându-se o temperatură medie de 18-20 grade, conform setărilor utilizatorului.

Modul ”Neața”
Dacă ai o rutină zilnică pentru dimineață, VIKI o poate pune în practică pentru tine, iar cu simpla activare vocală sau touch a modului NEAȚA, va aprinde luminile, Multimedia (tv sau radio), ridică jaluzelele, setează temperatura la care familia se simte cel mai bine.

Modul ”Pet”
VIKI este prietenoasă cu animalele de companie și tocmai de aceea ea va continua să protejeze locuința, chiar dacă acestea rămân în interiorul casei la plecarea familiei.

Modul ”Party”
VIKI aprinde luminile, setează temperatura optimă pentru oaspeți, pornește sistemul de amplificare și activează playlistul muzical perfect, fiind astfel o gazdă excelentă pentru prietenii tăi.

Modul ”Cinema”
Dacă ești amator de filme și ai instalat un sistem Home Cinema, cu o simplă comandă vocală sau în smartphone, VIKI pornește TV-ul sau proiectorul, pornește sistemul de amplificare, setează intrările video și de sunet pe sursele potrivite, stinge luminile, coboară jaluzelele și-ți redă conținutul video dorit, făcându-te să te simți ca la cinema.

Modul ”PreSomn”
VIKI dimează automat luminile, oprește TV-ul sau sistemul de sunet, coboară jaluzelele, setează temperatura optimă pentru somn și se asigură că ambianța este cea mai potrivită pentru ca tu să dormi liniștit. Sau să te pregătești de culcare, căci parcă ai mai citi câteva pagini dintr-o carte.

Modul ”Somn”
Poate fi activat manual sau automat atunci când în dormitor VIKI nu mai detectează nicio mișcare pentru o perioadă stabilită de timp. Va stinge complet luminile și va pregăti toată casa pentru somn.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary