4 utilizări ale sistemului de umbrire în casa inteligentă VIKI

1. Asigurarea confortului termic.

Instalarea unui sistem de umbrire, fie că e vorba de jaluzele exterioare sau rulouri este important pentru a asigura confortul termic al casei fără a supraîncărca factura de curent.
Chiar și în zilele caniculare, când te întorci seara acasă, vei găsi o temperatură cât mai apropiată de cea pe care o dorești, datorită inteligenței artificiale VIKI și utilizării eficiente a resurselor disponibile în casă.
Un sistem de umbrire adecvat joacă un rol esențial în menținerea confortului în timpul verii și în economisirea energiei utilizate pentru aerul condiționat. De asemenea în timpul iernii sistemul de umbrire asigură o izolare suplimentară a casei.

2. Protejarea de fenomene meteo extreme.

Tot cu ajutorul sistemului de umbrire instalat, VIKI va proteja casa de vânt, furtuni sau alte fenomene extreme chiar și atunci când ai uitat un geam deschis și ai plecat de acasă.
Casa VIKI este conectată la o stație meteo iar în cazul apariției unor fenomene extreme va coborî jaluzelele sau rulourile pentru protecție suplimentară.

3. Protecția solară.

Serverul casei VIKI gestionează sistemul de umbrire pentru a proteja locuința de supraîncălzire, menținând temperatura optimă pe parcursul zilei. Sistemul detectează și poziția soarelui pe cer pentru a lua deciziile corecte de umbrire în funcție de necesitate. Utilizând informații de la stația meteo și coordonatele geodezice ale ferestrelor, VIKI calculează când este necesară umbrirea și când nu, pentru a asigura confortul maxim în interior.

4. Securitate

Un alt rol important al sistemului de umbrire este asigurarea securității. Jaluzelele sau rulourile exterioare asigură o protecție suplimentară împotriva răufăcătorilor.
În plus și atunci când suntem plecați la munca sau în vacanță sistemul de umbrire funcționează. VIKI va ridica jaluzelele dimineața, le va coborî seara sau atunci când temperaturile sau fenomenele meteo o impun, creând astfel imaginea unei case în care proprietarii sunt prezenți.
Protecția la vânt, confortul termic, protecția solară și securitatea sunt cele patru funcții importante asigurate de sistemul de umbrire în proiectul VIKI.
Aceste funcții pot fi ordonate de către utilizator, în funcție de necesitățile și preferințele specifice.
De exemplu, când ești acasă, confortul termic poate fi pe primul loc, iar când pleci la muncă sau în vacanță, securitatea devine elementul principal.
Transformă-ți casa într-o locuință inteligentă asistată de VIKI și beneficiază de toate avantajele umbrii inteligente în zilele de vară!
Vezi detalii despre prețul VIKI aici: 🏡

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary