Ce înseamnă instalarea unui sistem de automatizare a locuinţei

Cu toţii suntem fascinaţi de tehnologie, dar această fascinaţie merge de multe ori până la punctul în care înţelegem cum funcţionează lucrurile şi ştim să o utilizăm fără prea multe bătăi de cap şi cel mai adesea fără a ne atinge de manualul cu instrucţuni.

Primim adesea întrebarea dacă sistemul de automatizare VIKI necesită schimbări majore în configuraţia casei, atunci când e vorba de o locuinţă finisată, sau dacă după instalare vor avea periodic nevoie de intervenţia unui specialist. Răspunsul este “nu” în ambele cazuri.

Instalarea sistemului de automatizare

Fie că e vorba de o casă în construcţie sau un apartament gata finisat instalarea se face la fel de simplu pentru că nu are nevoie de cablare dedicată. În funcţie de configuraţia aleasă se instalează senzorii care înregistrează mişcarea, lumina, căldura şi umiditatea, iar întrerupătoarele şi device-urile electrice sunt upgradate astfel încât să comunice cu serverul casei.viki scenariu temperatura

Fiecare device din kit-ul de instalare este configurat cu inteligenţă VIKI de echipa noastră tehnică, înainte de a fi trimis către utilizator conform cu specificaţiile şi preferinţele acestuia. Instalarea în locuinţă se poate face cu ajutorul unui electrician sau specialist în instalarea sistemelor de securitate.

Configurarea sistemului de automatizare

Desigur instalarea unui astfel de sistem implică câteva schimbări în rutina zilnică a utilizatorilor.  Odată sistemul instalat în casa ta va învăţa toate obiceiurile membrilor familiei legate de lumini, clima şi dispozitive multimedia şi va ştii când e nevoie să le pună în acţiune. Bineînţeles nu e nevoie să renunţi de tot la aprinderea luminilor de la întrerupător sau la telecomandă, acestea vor funcţiona ca şi până acum, doar că acum ai la dispoziţie şi inteligenţa predictivă VIKI.

Dar ce se întâmplă dacă îţi schimbi complet rutina sau dacă mai apare un alt membru în familie? Va trebui să apelezi la ajutorul unui specialist pentru reconfigurare? Răspunsul este şi de această dată nu, pentru că VIKI este un sistem adaptabil, care se reconfigurează singur odată cu schimbările pe care le înregistrează de la utilizatori.

Chiar dacă aparent instalarea unui sistem de automatizare pare un proces complex, odată stabilite confinguraţia şi facilităţile dorite, integrarea sistemului în casa ta este un proces de maxim două zile cu rezultate care te vor surprinde.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary