Da sau nu atunci când vine vorba de automatizarea locuinţei?

Îşi doresc sau nu oamenii automatizarea inteligentă a locuinţelor? Şi care este funcţionalitatea case  pentru care ei şi-ar dori un control inteligent? Sunt două din întrebările pe care ni le-am pus şi noi şi la care am găsit răspuns la prezentarea VIKI din cadrul JCI Danube Conference.

Răspunsurile au venit de la participanţii la workshop şi concluzia este că da, 65,38 % din persoanele prezente iau în calcul instalarea unei sistem de automatizare a locuiţei în viitorul apropiat. Ceea ce ne-a surprins este că 7 din 10 femei care au răspuns chestionarelor, au spus că da, şi ele şi-ar dori “un majordom virtual” în casa lor.

viki sondaj instalare home automation

Cât despre funcţionalităţi pe primul loc ca şi importanţă a ieşit controlul climei, motivaţi fiind de beneficiile pe care le aduce în materie de confort, dar şi de economie, beneficii despre care am vorbit într-un articol anterior.

viki functionalitati

Accesul în locuinţă controlat din telefon şi automatizarea luminilor sunt următoarele facilităţi VIKI, în ordinea preferinţelor  şi bineînţeles alături de Multimedia, funcţionalităţile VIKI pe care le pregătim pentru lansarea oficială a produsului de la începutul anului 2016.