Salut! Noi suntem echipa VIKI

Două companii, 10 oameni, preocupări şi background-uri diverse, dar un singur obiectiv comun: oferirea unui experienţe unice în ceea priveşte automatizarea casei.

VIKI înseamnă mai mult decât denumirea unui proiect, este parte din echipa noastră şi ne dorim să fie şi pentru cei care o vor primi în casa lor un membru “virtual” al familiei lor.

Napoca Software şi QSound Soft sunt ambele companii de IT clujene, active pe piaţa internă şi internaţională de mai bine de 10 ani.viki echipa

Napoca Software a dezvoltat şi implementat proiecte  pentru clienţi din România precum: Commercial Manager- aplicaţie de automatizare publicitate radio, sau Columna – aplicaţie destinată gestionarii stocurilor în magazinele de retail. De asemenea compania fondată în 2003 dezvoltă proiecte de anvergură împreună cu clienţi din afara ţării.

QSound Soft este prezentă pe piaţa din România cu cel mai folosit software de emisie şi automatizare radio, având ca şi clienţi peste 250 de staţii de radio. Pe lângă softul şi modulele de radio, un alt domeniu de activitate îl reprezintă sistemele de muzică ambientală instore dedicate afacerilor din HoReCa şi Retail, dar şi propriul post de radio InfoTrafic.

Dan Chiuzbăian, CEO QSound Soft şi Manager de Proiect pentru VIKI este omul din spatele idei.viki Dan

“În ultimii ani dezvoltarea IoT (Internet of things) a explodat, numeroşi producători de echipamente şi tehnologii de interconectare au ajuns pe piaţă. Atenţia jucătorilor din piaţa s-a concentrat pe a dezvolta produse şi pe interconectarea lor. Proiectul nostru încearca să aducă un plus în universul acestor echipamente interconectate: inteligenţa artificială necesară imitării comportamentului uman. Încă de la începutul proiectului (2012), echipa a dezvoltat algoritmi care analizează contextul în care se găseşte utilizatorul, evaluează posibilele acţiuni şi determină preferinţele cunoscute ale factorului uman, acţionând efectiv în sensul satisfacerii ei. Acesta este inovaţia majoră a proiectului VIKI şi felul în care se difereţiază de alte sisteme de home automation.

Florin Roman, Technical Manager pentru VIKI este omul cu implementarea şi cel care coordonează cu brio echipa de programatori din spatele algoritmului VIKI.viki Florin

“VIKI înseamnă o provocare în fiecare zi atât pentru mine cât şi pentru echipa pe care o coordonez. Am păşit încrezători în acest proiect şi rezultatele muncii noastre nu întârzie să apară, asta datorită faptului că ne place ceea ce facem pentru că mereu poţi să descoperi ceva nou în acest domeniu, ceva la care cineva nu s-a gândit încă.

Principiul nostru “None of us is as smart as all of us.” şi multă muncă.

Cu drag,

Echipa VIKI 🙂