Ce se întâmplă când inteligenţa artificială VIKI întâlneşte Amazon Echo Dot. VIDEO

Dezvoltarea primului sistem de casă cu adevărat inteligentă din România înseamnă multe ore de muncă în echipă. Înseamnă schimb de idei, linii de cod nesfârşite, ore întregi de discuţii (uneori în contradictoriu), înseamnă eşecuri, reluarea muncii de la capăt şi, de multe ori, înseamnă distracţie – totul în echipă.

În ultimele zile, echipa VIKI a reuşit să integreze în aplicaţie facilitatea de comandă vocală prin intermediul Amazon Echo DOT. Şi această inovaţie s-a făcut după cum am descris mai sus – cu încercări, eşecuri şi momente amuzante. În primul rând, a trebuit să stabilim o legătură cu „Alexa” (numele dat dispozitivului Amazon Echo DOT). Apoi, a trebuit să-i facem cunoştinţă Alexei cu VIKI şi să le convingem să lucreze împreună.

În prezent, Alexa s-a împrietenit cu VIKI şi îi spune ce să facă – singura condiţie este să înţeleagă, la rândul ei, ce îi cerem. Cum am testat noua prietenie dintre VIKI şi Alexa, cum funcţionează comanda vocală, cât de bine ne înţelegem cu Alexa şi de ce nu a găsit canalul ProTv, puteţi vedea în cel mai recent video. Doar asiguraţi-vă că aveţi sunetul pornit, pentru a şi auzi „discuţiile” cu Alexa şi erorile de comunicare!

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary