Controlul inteligent al climei

Una dintre cele mai apreciate funcţionalităţi al unui sistem de automatizare este cu siguranţă posibilitatea unui management mai bun al temperaturii interioare.

Mereu temperatura potrivită, control din telefon chiar şi când nu eşti acasă, smart zoning, trecere automată în mod standby atunci când pleci de acasă şi uiţi să opreşti temperatura, sunt doar câteva din “abilităţile” pe care VIKI le are.

I’m coming home

Nici prea cald şi nici prea frig, atungi când ajungi acasă temperatura trebuie să fie optimă. La asta ne-am gândit noi atunci când am programat funcţionalitatea I’m coming home care permite să îţi anunţi casa direct din telefonul mobil că te afli în drum spre casă.

Smart zoning

După ce ai ajuns acasă ai posibilitatea de a programa temperaturi diferite pentru fiecare încăpere şi asta poţi să o faci din telefon, tabletă sau direct din termostatul inteligent montat pe fiecare calorifer. Mai mult VIKI va reţine preferinţele tale şi le va replica fără ca tu să mai fii preocupat mereu de pornirea sau oprirea căldurii.

Smart living

Controlul inteligent înseamnă şi un management eficient al resurselor. Există 3 moduri de funcţionare VIKI care vor garanta un consum de energie termică mai scăzut cu până la 30%.

viki scenariu temperatura

Modul Standby: atunci când într-o încăpere nu mai întregistrează activitate timp de 2 ore , termostatul va opri alimentarea cu căldură şi o va menţine în jurul valorii de 18-20 grade. În celelalte camere în care tu îţi faci simţită prezenţa va menţină temperatura dorită.

Modul Away: atunci cand pleci dimineaţa la birou, nu mai trebuie să te întrebi dacă ai oprit sau nu căldura. Odată ce VIKI înregistrază faptul că toată lumea a plecat de acasă, va trece în modul Away, urmând ca pentru 8 sau 10 ore cât tu lipseşti să păstreze casa la o temperatură medie de 15-18 grade.

Modul Vacanţă: dacă între 48 -72 de ore nu înregistrează nici un fel de activitate în casă, va trece automat în modul de minivacanţă sau  vacanţă în care va menţine temperatura la o valoare necesară supravieţuirii plantelor.

Temperaturile şi intervalul orar după care VIKI opreşte sau porneşte căldura pot fi adaptate în funcţie de preferinţele tale, şi le poţi modifica chiar tu, fără a fi nevoie de intervenţia unui specialist.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary