I’m coming home – scenariul care pregăteşte casa pentru venirea ta

Salut Mihai, astăzi ajungi acasă la 19:20, ca de obicei? Aşa arată notificarea care activează scenariul I’m coming home.

Imaginează-ţi că te întorci acasă după o zi lungă de muncă, şi e întuneric pe aleea casei tale, dar dintr-o dată luminile exterioare ale casei tale pornesc la 45 % şi uşa de la garaj începe să se ridice. Odată ajuns în faţa uşii de la intrare, aceasta se deblochează automat datorită indentificării telefonului tău mobil, iar pe ecran apare ” Bine ai venit acasă, Mihai“.

viki scenariu im coming home După ce ai intrat în casă, aceasta se închide automat şi auzi cum uşa de la garaj, începe să coboare, iar luminile exterioare se sting încet. Casa este deja la temperatura optimă pentru a petrece o seară liniştită alături de familie, iar în timp ce te pregăteşti de cină, sistemul de muzică ambientală porneşte pe playlistul preferat.

Cam aşa arată o zi din viaţa unui utilizator VIKI şi ceea ce probabil că ai observat este că el nu operează deloc comenzi asupra sistemului, datorită inteligenţei şi capacităţii de învăţare a sistemului.

Modul I’m coming home este unul menit să îi ofere utilizatorului o experienţă cât mai lipsită de griji la sosirea acasă. VIKI ştie când e aproape timpul să pleci de la birou, îţi trimite o notificare prin care te întrebă dacă ajungi ca de obicei şi în funcţie de răspunsul tău, pregăteşte casa pentru tine. Încălzire, umbrire, ventilaţie, toate aceste acţiuni care te preocupat pe drumul spre casă, sunt acum în grija VIKI.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary