Casa inteligentă: 10 moduri prin care VIKI îţi poate îmbunătăţi viaţa

Casa viitorului este casa în care tehnologia se îmbină armonios cu stilul tău de viaţă, asigurând un echilibru perfect între confort şi relaxare. Destinată întregii familii, tehnologia VIKI este mai mult decât “home automation”, înseamnă un sistem inteligent care învaţă în permanenţă, devenind prin funcţiile sale unice un “majordom virtual” al casei.

viki scenariu temperatura

1. Eşti inteligent, aşa ar trebui să fie şi casa ta!
Soluţia coordonează eficient toate dispozitivele electronice inteligente din casă, printr-o singură aplicaţie, la care adaugă o facilitate unică: inteligenţa VIKI. Bazată pe algoritmi speciali de învăţare şi imitare al comportamentului uman, VIKI nu are nevoie de presetări dedicate. Ea va şti când este timpul să ajungi acasă de la serviciu, pornind din timp aparatele de climatizare, va alege luminile potrivite şi muzica preferată atunci când iei cina, va economisi energia atunci când uiţi echipamentele electronice sau luminile pornite.

2. Îţi protejează familia
Siguranţa casei şi a familiei este o prioritate pentru VIKI, fie că eşti acasă sau plecat. Pe lângă facilităţile clasice de alarmare şi detecţie efracţie, VIKI simulează prezenţa ta acasă pentru a descuraja potenţialii infractori, chiar dacă eşti în vacanţă. În scenariile de vacanţă, porneşte sau opreşte luminile, ridică jaluzelele sau activează echipamentele multimedia, simulând comportamentul familiei.
Facilităţi:
armare şi dezarmare locaţie, cu  notificare pe mobil în caz de eveniment
acces în locuinţă prin recunoaşterea telefonului mobil
blocare/deblocare uşi de la distanţă,monitorizare status uşi/geamuri

VIKI implementează scenarii de alarmă diferite pentru efracţie, intruşi, foc sau detecţie monoxid de carbon cu scopul de a proteja oamenii şi bunurile din casă. Sistemul comunică prin notificări pe telefonul mobil şi mesaje audio dedicate stării de alarmă identificate, prezentând instrucţiuni precise de evacuare conform cu evenimentul detectat.
De exemplu: În cazul scenariului de alertă cu monoxid de carbon CO, VIKI notifică prin mesaje  pe telefonul mobil toţi membrii casei, apelează automat 112, deblochează automat uşile de acces pentru a facilita intervenţia personalului medical, ridică jaluzelele pentru o mai bună ventilaţie şi aprinde intermitent luminile exterioare ale casei, pentru o mai bună ghidare a echipajelor de salvare.

3. VIKI te ajută să economiseşti şi să consumi responsabil
VIKI ştie când ajungi acasă, porneşte din timp căldura sau aerul condiţionat, iar atunci când pleci, păstrează casa la o anumită temperatură urmărind eficientizarea consumului de energie, fără ca tu să fii mereu preocupat de asta.
Facilităţi:
VIKI ştie când ajungi acasă şi te întreabă înainte să pleci de la birou dacă doreşti să activeze scenariul I’m Coming Home care îţi pregăteşte în mod inteligent casa pentru venirea ta: porneşte căldura/clima, ridică jaluzelele sau pune în funcţiune sistemul de ventilaţie.
Smart Heating permite controlul diferenţiat al temperaturii pentru fiecare încăpere.
Casa învaţă climatul dorit în funcţie de activităţile tale, iar atunci când pleci de acasă va intra automat într-unul dintre scenariile Away (muncă sau vacanţă) programate să menţină casa la parametrii climatici (temperatură, umiditate, umbrire) predefiniți.

4. Are grijă de plantele din casă
VIKI ştie şi cum trebuie udate plantele, şi de câtă lumină au ele nevoie. Are un sistem automat de irigaţii, cu programe dedicate pentru toate anotimpurile şi iluminează artificial plantele poziţionate în zonele umbrite ale casei, echilibrând necesarul de lumină zilnică. Astfel, VIKI are grijă de plante, furnizându-le lumina şi temperatura necesară supravieţuiri chiar şi atunci când familia este în vacanţă.

5. Nu vei mai uita uşa deschisă
VIKI închide şi deschide uşa cu ajutorul yalei inteligente, astfel că vei scăpa de încă o grijă.

6. Acces la toate echipamentele multimedia
VIKI ştie şi ce preferinţe ai în momentele de relaxare, în timpul liber. Ea va alege automat conţinutul multimedia preferat, în funcţie de activitatea aleasă de utilizator, pe baza experienţei acumulate anterior.
Facilităţi:
Porneşti TV-ul (ON/OFF) direct din telefon sau tabletă
Selectezi şi schimbi uşor canalele TV din interfaţa VIKI
Ai un sistem home cinema? VIKI porneşte automat AV Receiverul, setează intrările şi ieşirile audio-video astfel încât sunetul de calitate să ‘inunde’ în modul cel mai plăcut încăperea
Asculţi orice post de radio online şi ai acces la întreaga ta colecţie muzicală stocată pe serverul VIKI sau NAS
Sistemul afişează fotografiile de familie pe oricare televizor din casă, transformându-l într-o ramă foto inteligentă

7. Ai lumina perfectă, întotdeauna
Controlul inteligent al luminilor aduce casei tale eleganţă, confort, dar şi eficienţă energetică. Posibilitatea de a seta scene de lumini în acord cu activităţile din casă şi capacitatea sistemului de a adapta ambientul fără o intervenţie specifică din partea utilizatorilor aduc starea de bine a familiei tale la un alt nivel.
Facilităţi:
Luminile se aprind automat la sosirea acasă
Închiderea automată a luminilor, dacă VIKI detectează că nu este nimeni într+o cameră sau ai plecat de acasă.
Adaptarea inteligentă a luminilor atunci când senzorii detectează scăderea sau creşterea intensităţii luminii de afară
Controlul din telefon sau tabletă permite să variezi sau să stingi luminile, fără măcar ca tu să te ridici de pe canapea. Iar atunci când te pregăteşti de somn poţi să stingi luminile din întreaga casă cu un singur touch.
Inteligenţa VIKI permite sistemului să adapteze automat luminile  din casă la utilizatorii prezenţi şi nevoia lor particulară de lumină. În funcţie de activitatea în care sunt implicaţi oamenii din casă (cină, party, lectură, somn, etc. ), VIKI le învaţă preferinţele şi apoi gestionează luminile conform cu nevoile lor.

8. Unde e telecomanda?
Cu VIKI, nu vei mai avea această grijă. Selectezi filmul sau serialul preferat şi-l redai pe TV, folosind doar tableta sau telefonul, fără a mai fi nevoie să utilizezi multiple telecomenzi.

9. Economiseşti şi timp, nu doar bani
Spuneam despre VIKI că este un adevărat majordom virtual, care te ajută să-ţi organizezi mai bine activităţile zilnice şi să nu uiţi de momentele importante din viaţa ta.
Facilităţi:
Agenda zilnică: stochează evenimentele importante pentru fiecare membru al familiei, zile de naştere, serbări şi întâlniri cu prietenii
Alarma: în funcţie de ora stabilită, VIKI te trezeşte pe muzica, radioul sau canalul TV preferat, ridică jaluzelele şi pregăteşte casa pentru activităţile de dimineaţă.
Contacte
Eşti mereu în contact cu prietenii şi cei dragi, pentru că VIKI organizează toate contactele familiei in cloud-ul securizat  al casei, astfel încât ele  să poată fi uşor accesate privat sau public, de oriunde si în orice mod (text, audio, video)

10. Asistentul virtual
Facilităţi:
Monitorizarea permanentă a greutăţii şi ai altor parametrii biometrici esenţiali pentru  un stil de viaţă sănătos
Coş de cumpărături: te ajută să creezi împreună cu membrii familiei lista produselor de care aveţi nevoie şi îţi trimite notificări atunci când treci pe lângă magazinul în care se găsesc ele.
Recomandări de reţete culinare: pe baza reţetelor salvate şi a preferinţelor culinare, VIKI poate să facă recomandări pentru meniul familiei