Evenimente pre-programate în casa VIKI

Rolul asumat de VIKI în viața noastră este să ne ajute în fiecare zi cu rutina și sarcinile uzuale, să ne preia din treburi sau chiar să ne amintească lucruri, atunci când noi suntem copleșiți de o perioadă încărcată. Nu degeaba spunem mereu că VIKI este majordomul nostru virtual – este mereu ”în spatele” nostru, gata să ne ajute.

ceas-alarma-e1632149442689.jpg




Facilitatea prezentată în acest articol este deosebit de utilă pentru cei cu program încărcat, care doresc să își organizeze mai bine timpul și sarcinile zilnice. Adică pentru noi toți, pe scurt.


Este vorba despre posibilitatea de a seta în aplicația VIKI anumite evenimente repetitive, care vor declanșa o serie de acțiuni pre-programate. Elementele de bază ale evenimentului sunt ora, ziua de declanșare și tiparul de funcționare al casei care se activează, restul procesului depinzând de comportamentul învățat de VIKI de la membrii familiei sau setările fixe ale modului.





Spre exemplu, creăm evenimentul ”Trezirea” și îl setăm să fie repetitiv, în fiecare dimineață (de luni până vineri), la ora 7. Vom seta ca acest eveniment să activeze modul ”Bună dimineața”, pe care îl avem deja setat. În consecință, VIKI va executa în fiecare dimineață din timpul săptămânii, la ora 7 fix, acțiunile pe care tu le-ai inclus în modul ”Bună dimineața”: va ridica jaluzelele, îți va porni radioul sau televizorul pe postul preferat sau îți va pregăti cafeaua. Sau toate acestea, în același timp.

Definirea acestor evenimente / alarme se poate face diferențiat, pe orice zonă a casei. Evenimentul ”Trezirea” poate fi setat la ore diferite pentru dormitorul matrimonial și pentru dormitorul copiilor și poate să includă alt gen de acțiuni, în funcție de preferințele locuitorilor casei.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary