Monitorizarea și gestionarea irigațiilor din interfața VIKI

Plantele și florile din casă ori de pe terasă înviorează atmosfera și îmbunătățesc dispoziția, precum și calitatea aerului – dar pentru majoritatea dintre noi reprezintă o sarcină în plus, pentru care nu avem timpul necesar.

În casele gestionate de VIKI, însă, totul este mai ușor, chiar și întreținerea plantelor. VIKI se ocupă de udarea acestora, oferindu-le cantitatea potrivită de apă, după un orar prestabilit. Iar dacă proprietarul casei dorește să monitorizeze acest proces, VIKI îi poate transmite notificări despre modul în care s-au executat programele predefinite pentru irigațiile casei. De asemenea utilizatorul poate vizualiza și grafic modul de funcționare a irigațiilor, iar interfața de control poate seta date/ore în care irigațiile să fie funcționale.

După ce sunt setate programele de irigare, VIKI îl va activa pe cel potrivit, pentru fiecare zonă a grădinii sau a terasei, fără să fie nevoie de intervenția zilnică a proprietarului casei. Zonele verzi pot fi irigate și separat, la ore diferite, în situația în care debitul rețelei de apă nu face față cantității necesare irigării spațiilor în același timp. Programarea funcționării fiecărui circuit se poate face, în acest caz, din interfața VIKI. Putem stabili programe care se repetă săptămânal, precizând zilele săptămânii în care dorim activarea sistemului de irigație și durata de timp pentru care fiecare subsistem (rezervor, circuit irigație) să fie funcțional.

Interfata grafică utilizator permite vizualizarea modului de lucru al sistemului de irigații, a timpilor de funcționare pentru fiecare circuit, existând și un grafic edificator asupra surplusului de apă oferit plantelor.