Shelly: O nouă tehnologie pentru implementarea sistemului VIKI în orice casă

”Ne dorim o casă inteligentă, dar nu mai vrem să spargem pereți și să tragem cabluri” – aceasta este obiecția pe care o întâmpinăm cel mai des din partea clienților, atunci când le propunem instalarea sistemului VIKI în casa lor deja finisată. Următoarea obiecție este cea legată de buget, care poate fi destul de mare, atunci când se dorește implementarea cu ajutorul tehnologiilor cablate (KNX, DALI etc.).

Însă echipamentele IoT și piața caselor inteligente se află într-o continuă dezvoltare și au avansat foarte mult în ultimii ani, astfel că apar tot mai multe soluții care ajută la implementarea mai facilă. Astfel, cel mai recent, am adăugat în gama de tehnologii utilizate pentru controlul echipamentelor din casă produsele Shelly, care funcționează wireless pe 2.4GHz 802.11 b/g/n sau, popular spus, prin Wi-Fi. Acestea au dovedit o conectivitate pe distanțe mai mari decât produsele Z-Wave, astfel că, odată cu implementarea lor în VIKI, putem îmbunătăți funcționarea device-urilor wireless și instalarea lor în case deja construite, cu intervenții minime.

Echipamentele Shelly se pot integra cu ușurință în orice instalație electrică, fără să fie nevoie de modificări în rețeaua casei dumneavoastră.

Tehnologia Shelly folosește acces point-ul wireless al casei, și poate controla o gamă largă de facilități ale casei inteligente:

► control lumini, cu ajustarea intensității sau a culorilor, creare de scenarii și moduri în funcție de programul locuitorilor casei și de preferințele lor;

► controlul aparaturii electrice compatibile, de acasă ori de la birou;

► măsurare și control consum energie, pentru optimizare și economie;

► monitorizare și control temperatură, umiditate și luminozitate.

Avem, așadar, o nouă opțiune pe care o putem oferi clienților, pentru instalarea VIKI în orice casă, cu minim de cheltuieli și disconfort cauzat de modificări ale instalației electrice existente.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary