VIKI pune colinde? Înseamnă că vin sărbătorile!

Imaginează-ți asta: toată familia se adună la masă, la ora cinei. Cineva aranjează farfuriile, tacâmurile, altcineva pregătește mâncarea. Nu mai trebuie decât să vă așezați și să vă bucurați de momentele petrecute împreună – de atmosferă se ocupă VIKI.

Să zicem că ai deja creat un scenariu intitulat ”Cină” care, odată activat, aprinde luminile din zona de luat masa și îți pune muzica preferată. VIKI ia deciziile și în acest scenariu bazându-se pe experiență, pe ceea ce a învățat, de-a lungul timpului, din comportamentul familiei.

Așadar, nu este surprinzător faptul că zilele acestea, activând scenariul ”Cină”, unul dintre clienții noștri a auzit colinde, în loc de obișnuitul jazz lounge. Ce s-a întâmplat? VIKI și-a ”amintit” că anul trecut, în această perioadă, familia asculta la cină colinde, iar inteligența artificială a ținut cont de această experiența specifică Crăciunului, preluată acum din comportamentul stocat în istoric.

Această întâmplare ilustrează diferența dintre casele conectate, numite în mod greșit ”smart”, și casele cu adevărat inteligente, echipate cu algoritmi de observare a comportamentului uman.

Dar VIKI nu ne ajută numai la cina obișnuită, ci și la petreceri cu prietenii și familia extinsă, cum sunt cele organizate în perioada sărbătorilor de iarnă. Cele mai spectaculoase sunt modulele de iluminat și multimedia, dar și clima.

Pentru aceste situații putem crea un scenariu intitulat ”Party”, care să conțină preferințele legate de lumini – poate vrem să fie aprinse numai câteva lămpi, sau poate vrem să punem masa în centrul atenției. De asemenea, instalațiile de Crăciun pot fi adăugate echipamentelor controlate automat, ceea ce ne va ajuta la crearea atmosferei perfecte. Fiind mai multă lume decât în mod obișnuit, și clima se va adapta în acest scenariu de petrecere, astfel încât casa nu va fi supraîncălzită, evitând pierderile de energie derivate din necesitatea de a aerisi încăperea. Nu în ultimul rând, ce petrecere e aceea fără muzică? VIKI este pregătită și cu playlistul perfect, iar, ca distracția să fie completă, puteți apela oricând la comanda vocală pentru a solicita orice hit aveți chef.

Iată, deci, că VIKI dovedește încă o dată că este nu doar acel majordom virtual indispensabil în viața de zi cu zi, dar și organizatorul de petreceri perfect, prietenul din umbră și, până la urmă, acel membru al familiei care știe că se apropie Crăciunul și că îți place să asculți colindele lui Ștefan Hrușcă, măcar câteva zile pe an.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary