Scenariile pregătite să îți facă viața mai ușoară în casa VIKI

Diminețile pot fi dificile pentru toată lumea, pentru cei matinali sau mai puțin matinali. Iar atunci când vorbim despre familii care au de pregătit și copii pentru școală sau grădiniță, lucrurile se complică și mai mult.

Cum ar fi să ai un ajutor în aceste dimineți haotice? Să ai pe cineva care să îi trezească blând pe cei mici, pentru ca ei să se ridice veseli din pat și să se pregătească pentru o nouă zi. Să ai pe cineva care să îți pregătească și cafeaua, și muzica preferată. Sau să îți deschidă televizorul pe postul de știri preferat, în timp ce te pregătești pentru muncă.

Totul ar fi mai ușor cu un astfel de ajutor. Dar au trecut vremurile în care familiile aveau servitori în casă, nu-i așa? Sigur că vremurile s-au schimbat, la fel și rutina familiilor, dinamica lor. Vestea bună este că, în prezent, ne putem baza pe majordomul virtual să ne facă viața mai ușoară – dimineața și în orice alt moment al zilei.

Cel mai nou update al aplicației VIKI aduce în casa familiei exact acel ajutor despre care vorbeam. De acum, este posibil să să activezi la un moment de timp predefinit un scenariu preferat pentru fiecare dimineață, după-masă sau seară, pentru fiecare cameră, zonă a casei sau membru al familiei. Aceste scenarii pot activa funcțiile dorite ale casei, pe zilele săptămânii, și se pot repeta după un tipar, în funcție de opțiunile fiecăruia.

De exemplu, putem seta un scenariu ”Dimineața” pentru camera copilului, care să se repete în fiecare zi lucrătoare a săptămânii. Conform acelui scenariu, VIKI va ridica jaluzelele la o anumită oră setată de noi, apoi va pune muzică sau orice altceva îi spunem noi să facă.

Scenariile predefinite și preprogramate se pot seta să se repete, pe zile și ore, sau la un anumit interval orar. Iar viața noastră va fi mult mai ușoară, cu ajutorul inteligenței VIKI.

Estimarea consumului de energie al casei

De câteva luni lucrăm la un nou modul, care va contribui la economia de energie, fiind util mai ales în locuințele care își produc singure energia din surse regenerabile – dar și în locuințele conectate la rețeaua publică.

Noul modul va permite o estimare a consumului de energie, pe tot parcursul zilei, bazându-se pe istoricul de consum. Astfel, vom avea la dispoziție o comparație între energia consumată, din oră în oră, și predicția de consum făcută de VIKI. În final, inteligența artificială ne va ajuta în gestionarea consumatorilor astfel încât costurile cu energia să fie minime.

În imaginea de mai jos se observă o comparație dintre estimare făcută de VIKI cu 24 de ore înainte de momentul activării consumatorilor, graficul orange fiind consumul efectiv.

Vom vorbi mai mult despre acest modul și cum va fi el integrat în casele viitorului, în articolele următoare.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary